Er du i tvivl?

EUX VELFÆRD +PÆD. ASSISTENT

4 år, 4 måneder og 3 uger
Odense / Svendborg / Middelfart
Næste opstart:
5. august 2024
Forside / EUX VELFÆRD +PÆD. ASSISTENT

Om uddannelsen

EUX Velfærd er din mulighed for både at få en studentereksamen OG en uddannelse til pædagogisk assistent – i ét hug. Efter endt uddannelse kan du gå ud og få et job som pædagogisk assistent – eller du kan læse videre på både akademiuddannelser, professionsbachelorer og universitetsuddannelser.

Når du vælger EUX Velfærd, får du en ambitiøs, spændende og afvekslende uddannelse, som giver dig adgang til mange spændende fremtidsmuligheder.

På EUX Velfærd oplever du en klar sammenhæng mellem erhvervsfagene og de gymnasiale fag, fordi fagene tager udgangspunkt i den virkelighed, du uddanner til at komme ud i. Din hverdag vil derfor være anderledes aktiv og afvekslende, end den dine kammerater på gymnasiet oplever.

Varighed

Alle vores uddannelser starter med et grundforløb. Du har kun adgang til EUX Velfærd, hvis du er blevet færdig med 9. eller 10.klasse inden for de seneste 14 måneder.

Som EUX-elev skal du både gennemføre grundforløb 1 og grundforløb 2. Begge grundforløb varer 20 uger.

På pædagogisk assistent-uddannelsen er der begrænset antal pladser på grundforløb 2.  Det gælder også, hvis du søger ind på EUX som pædagogisk assistent- Du skal derfor til en optagelsesprøve, for at komme videre på uddannelsen. Hvis du vil vide mere, kan du kontakte vores uddannelsesvejledere.

Når du har færdiggjort dine grundforløb, skal du på hovedforløbet. Det varer 3 år og 6 måneder og 3 uger. For at blive optaget på hovedforløbet skal du søge en elevplads i en kommune. Du får mere information om ansøgning til elevpladser på grundforløb 2.

En uddannelse til EUX VELFÆRD +PÆD. ASSISTENT er derfor delt således op:
Grundforløb 1 = 20 uger
Grundforløb 2 = 20 uger
Hovedforløb = 3 år
I alt 4 år, 4 måneder og 3 uger

Adgangskrav

For at komme ind på grundforløb 1 rettet mod EUX, skal du have bestået folkeskolens afgangsprøve inden for de seneste 14 måneder.

Hvis det er mere end 14 måneder siden, du bestod folkeskolens afgangsprøve, skal du kontakte vores uddannelsesvejledere for at høre mere om dine muligheder.

Frist, opstart og geografi

Grundforløb 1
Opstart: Mandag den 5. august 2024 på alle 3 skoler
Ansøgningsfrist: Mandag den 29. juli 2024
Grundforløb 2
Opstart: Mandag den 20. januar 2025
Ansøgningsfrist: Fredag den 25. oktober 2024
Ansøg her +

Klik på en destination
og læs mere om vores 3 skoler
Odense - Middelfart - Svendborg

Læs mere om vores 3 skoler

Fag

I løbet af din uddannelse har du flere forskellige fag, der alle sammen ruster dig til det arbejdsmarked, du skal ud på. Fordi du har valgt en EUX uddannelse, hvor du både tager en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse på samme tid, har du flere fag end dine kammerater på erhvervsuddannelserne og gymnasiet.

Dine grundfag bl.a.

 • Dansk
 • Engelsk

Dine uddannelsesspecifikke fag er bl.a.

 • Pædagogik
 • Psykologi i den pædagogiske praksis
 • Kommunikation i den pædagogiske praksis
 • Kulturelle udtryksformer og aktiviteter i den pædagogiske praksis
 • Arbejdsmiljø og ergonomi
 • Natur og udeliv
 • Digital kultur
 • Bevægelse og idræt
 • Sundhed i den pædagogiske praksis

Dine gymnasiale fag er:

 • Biologi C
 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Idehistorie B
 • Idræt C
 • Kommunikation/it C
 • Matematik B
 • Psykologi C
 • Samfundsfag B

På Social- og Sundhedsskolen Fyn tror vi på, at du skal lære det, du skal bruge, og du skal bruge det, du lærer.

Undervisningen veksler mellem oplæg og praksisøvelser, hvor du og dine holdkammerater får lov til at bruge jeres viden aktivt i arbejdet.

En stor del af din uddannelse foregår ude i oplæring, og du vil mærke en klar sammenhæng mellem det, du lærer på skolebænken hos os og de oplevelser, du får ude i din oplæring.

 

Oplæring

Drømmer du om at se, hvordan der arbejdes med mennesker rundt om i verdenen, så har vi god mulighed for at gøre din drøm til virkelighed. Med et oplæringsophold i udlandet kommer du hjem med en oplevelse for livet med masser af faglig og personlig udvikling.

 

SU og elevløn

På grundforløbene har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år.
Det præcise beløb afhænger af din alder, og om du bor ude eller hjemme hos dine forældre.

Du kan læse mere om vilkår for SU her.

Videreudd. og karriere

Med en EUX Velfærd PA har du adgang til en bred vifte af professionsbacheloruddannelser. Du kan bl.a. søge ind på uddannelserne til skolelærer, pædagog og socialrådgiver – på kvote 1. Du kan også søge ind på universitetsuddannelser, som din EUX Velfærd giver adgang til. Det kan bl.a. være sundhed og informatik eller statskundskab. Du skal være opmærksom på, at antallet af uddannelser, du kan komme ind på afhænger af, hvilke valgfag og faglige niveauer, du vælger undervejs på EUX Velfærd.

Der kommer flere og flere jobmuligheder rettet mod pædagogisk assistenter. De arbejder typisk på bo- og opholdssteder, dagcentre og i skole-fritidsordninger.

Har du spørgsmål?

Mange spørgsmål kan melde sig, når du skal vælge uddannelse.

Du har måske spørgsmål om økonomi, adgangskrav, uddannelsens længde, videreuddannelse og jobmuligheder.

Alt dette kan vores uddannelsesvejledere hjælpe dig med.

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content