DigiTech er en ny mulighed for dig, der drømmer om at dreje din social—og sundhedsassistentuddannelse i en digital og velfærdsteknologisk retning.
Som DigiTech-elev får du den samme uddannelse som en almindelig social- og sundhedsassistent indenfor sygepleje, omsorg og kommunikation. Men oveni det uddanner du dig også med et særligt fokus på digitalisering og velfærdsteknologier i sundhedsvæsenet.
Du kan se frem til nytænkende måder at lære på og stor frihed til at gå eksperimenterende til værks i løbet af uddannelsen. Både på skole og i oplæring. Du kan også se frem til elevløn fremfor SU, da du bliver ansat direkte fra dit grundforløb.
DigiTech-uddannelsen tager lige så lang tid som en ordinær social- og sundhedsassistentuddannelse – nemlig 2 år, 9 måneder og tre uger.
Alle vores uddannelser starter med et grundforløb.
Du starter på grundforløb 1, hvis:
Du starter på grundforløb 2, hvis:
Grundforløb 1 og grundforløb 2 varer hver 20 uger.
Hvis du allerede har en uddannelse til SOSU-hjælper, eller du har relevant erhvervserfaring eller fx studentereksamen, kan du få forkortet din uddannelse til social- og sundhedsassistent. Du skal have en samtale med vores vejledere for at finde ud af præcist hvor meget.
Når du har færdiggjort dit grundforløb, skal du på hovedforløbet. Det varer 2 år og 9 måneder og 3 uger. For at blive optaget på hovedforløbet skal du søge en elevplads i en kommune. Du får mere information om ansøgning til elevplads på grundforløb 2.
For at søge ind som DigiTech-elev skal du gå ind på optagelse.dk og søge ind på grundforløb 2. Du indkaldes herefter til en individuel samtale med en vejleder på Social- og Sundhedsskolen Fyn, hvorefter du får udarbejdet uddannelsesplan og optagelsesbrev. Har du allerede gennemført et grundforløb 2, skal du blot kontakte uddannelsesvejledningen på Social- og Sundhedsskolen Fyn direkte.
Herefter skal du sende en ansøgning til den kommune, du ønsker at søge ansættelse i – husk at vedhæft uddannelsesplan og optagelsesbrev til din ansøgning. Kommunerne slår deres elevstillinger op til Grundforløb 2 DigiTech i efteråret 2024. Hold derfor øje med kommunernes egne jobsider.
Vær opmærksom på, at du kun kan starte på DigiTech, hvis du har en elevplads.
Har du spørgsmål til din ansøgning til grundforløb 2, kan du booke en vejledningstid eller ringe på 63 10 27 00 – tast 1
Klik på en destination
og læs mere om vores 3 skoler
Odense - Middelfart - Svendborg
I Odense har vi højt til loftet – både i bogstavelig og overført betydning. Her kan du udfolde din faglighed og udvikle dig selv i et pulserende studiemiljø, hvor der er plads til dig uanset hvordan du, dine ambitioner og karrieredrømme ser ud.
Social- og Sundhedsskolen Fyn i Odense ligger på adressen Blangstedgårdsvej 4-8 i Odense SØ, hvor vi udbyder SOSU-uddannelserne, uddannelsen til pædagogisk assistent, EUX Velfærd og videreuddannelser. Skolen er placeret tæt på letbane og buslinjer og med adgang til naturskønne områder.
I Svendborg lægger vi vægt på fællesskabet, nærheden og pladsen til at udfolde dine drømme og ambitioner
Social- og Sundhedsskolen Fyn i Svendborg har hjemme på A P Møllers Vej 39 i gåafstand fra Svendborg Vest station og tæt på flere buslinjer. Ved skolen er der gode muligheder for parkering af både bil og cykler. Skolen er placeret tæt på grønne områder, tæt på vand og skov – og vi er gode til at udvide klasserummet herud. Indvendig fremstår skolen lys og luftig med flere fællesarealer og kroge til faglig fordybelse.
På skolen i Middelfart har vi viljen til vækst. Vi er modige og kreative, og det vi ikke har i størrelse, har vi i engagement og nærvær.
Social- og Sundhedsskolen Fyn i Middelfart har hjemme på adressen Østre Hougvej 101.Skolen er placeret i naturskønne omgivelser tæt på skov og vand. Bygningen deler vi med kursister og undervisere fra HF+VUC Fyn, og som tætteste nabo har vi Middelfart Gymnasium. Vi har gode parkeringsmuligheder, og bus og tog inden for gåafstand.
I løbet af dine skoleforløb tager undervisningen udgangspunkt i de mange digitale og velfærdsteknologiske løsninger, som bruges i sundhedsvæsenet i dag – eller som får stor betydning for sygepleje, omsorg og kommunikationen med borgerne i fremtiden.
Telemedicin, kunstig intelligens og virtual reality er blot nogle af de områder, du kan glæde dig til at blive uddannet i.
Derudover vil du naturligvis også modtage undervisning i de andre grundfag og erhvervsspecifikke fag, som hører til social- og sundhedsassistentuddannelsen.
Når du skal ud i oplæring, bliver du en digital rollemodel, som i tæt samarbejde med din vejleder, kan vise nye veje i forhold til at anvende digitale løsninger og innovativ teknologi i borgernes hverdag.
Du spiller med andre ord en vigtig rolle i arbejdet med at udbrede velfærdsteknologier undervejs og efter endt uddannelse. Uanset om du vælger en karriere i ældreplejen, psykiatrien eller i hospitalsvæsenet.
Du bliver ansat direkte fra grundforløbet og får derfor elevløn fremfor SU under hele uddannelsen. Det præcise beløb afhænger af, hvilken kommune du bliver ansat i.
I hele sundhedsvæsenet er der netop brug for en ny tilgang og forståelse for, hvordan vi bruger teknologi og digitale værktøjer i arbejdet med den professionelle omsorg. Du vil derfor opleve, at din uddannelse åbner mange forskellige døre – ikke kun til traditionelle ansættelser som SOSU-assistent men til mange andre forskelligartede jobs, hvor teknologi og digital forståelse er i højsædet.
Mange spørgsmål kan melde sig, når du skal vælge uddannelse.
Du har måske spørgsmål om økonomi, adgangskrav, uddannelsens længde, videreuddannelse og jobmuligheder.
Alt dette kan vores uddannelsesvejledere hjælpe dig med.
Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • Persondatapolitik • Tilgængelighedseklæring • Whistleblowerordning