Uddannelsen gør deltagerne i stand til på baggrund af analyse og vurdering af forflytninger at vejlede i forflytning, således at motivation til forandring og udvikling øges i den forflytningsmæssige praksis.
Målgruppe: Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, pædagogiske assistenter eller ufaglærte, som har erfaring og viden om forflytning og enten varetager eller ønsker at varetage jobfunktionen med vejledning om forflytningsmæssig praksis. Enten inden for social- og sundhedsområdet eller det pædagogiske område, herunder voksenhandicapområdet.
Mål: Deltageren kan vejlede kolleger i forflytning. I den sammenhæng kan deltageren på baggrund af viden om forflytningens grundlæggende principper analysere og vurdere forflytninger samt borgerens ressourcer. Deltageren kan målrettet vejlede, formidle, undervise og instruere de forskellige målgrupper på arbejdspladsen. Deltageren kan således inspirere og motivere til udvikling af hensigtsmæssige forflytninger for at forebygge nedslidning og arbejdsskader. Deltageren kan medvirke til at skabe øget fokus på betydningen af den forflytningsmæssige praksis for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. I det arbejde har deltageren forståelse for sin egen rolle i at inspirere til og skabe en god kultur for forflytningsmæssig praksis. Deltageren kan i det tværfaglige samarbejde medvirke til vurdering og implementering af hjælpemidler og indsamling af ny viden om forflytning. I det arbejde kan deltageren etablere og bruge faglige netværk til videndeling omkring forflytningsvejlederfunktionen.
Som ledig vil dine muligheder for uddannelse afhænge af, om du er medlem af en a-kasse, om du allerede har en uddannelse, og hvor lang uddannelsen er.
Dine muligheder for uddannelse kan fx være 6 ugers jobrettet, erhvervsuddannelse på dagpenge og kurser under den regionale uddannelsespulje.
Se dine muligheder for at tage uddannelse som ledig.
https://www.voksenuddannelse.dk/kun-ledige
Når du som virksomhed indgår en aftale om efteruddannelse med en eller flere medarbejdere, har du mulighed for at søge økonomisk støtte, fx til dækning af løn og transport.
Støttemulighederne afhænger bl.a. af, hvilken type uddannelse dine medarbejdere deltager i og deres uddannelsesbaggrund.
Se mulighederne for økonomisk tilskud og støtte, når dine medarbejdere deltager i efteruddannelse.
https://www.voksenuddannelse.dk/okonomi
Voksne der deltager i efteruddannelse, kan have mulighed for at søge økonomisk støtte. Det kan være tilskud til deltagerbetaling, fx fra Omstillingsfonden eller kompetencefonde, og det kan være støtte til dækning af løntab, fx VEU-godtgørelse.
Dine muligheder for støtte afhænger af flere ting, bl.a. hvilken type uddannelse du ønsker at starte på, og om du allerede har en uddannelse.
Se dine muligheder for økonomisk tilskud og støtte, når du tager uddannelse for voksne.
https://www.voksenuddannelse.dk/okonomi
Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • Persondatapolitik • Tilgængelighedseklæring • Whistleblowerordning