Rejs med Social- og Sundhedsskolen FYN til udlandet

Drømmer du om at se, hvordan der arbejdes med mennesker rundt om i verdenen, så har vi god mulighed for at gøre din drøm til virkelighed.

Med et praktikophold i udlandet kommer du hjem og har fyldt rygsækken med:

  • En oplevelse for livet
  • faglig og personlig udvikling
  • styrkede sproglige færdigheder
  • et indblik i en anden kultur og et andet land
  • modet til at stå på egne ben i et fremmed land

Vil du have yderligere inspiration og viden, kan du se uddannelses- og forskningsministeriets hjemmeside for udlandspraktik, Grib Verden.

Hvis du vil vide mere om udlandsophold, kan du kontakte skolens internationale koordinator Helle Steffensen på hest@sosufyn.dk

Hvor vil du hen?

Social og Sundhedsskolen Fyn har gennem det europæiske uddannelsesprogram Erasmus+ et stort internationalt netværk med samarbejdspartnere i mange EU-lande. Vi er dig behjælpelige med at finde praktiksted og logi.

Du kan fx komme til:

England, Finland, Frankrig, Holland, Norge, Spanien, Tyskland

Du kan vælge et praktikophold i udlandet næsten hvor som helst i verden, hvis du rejser med PIU. Du skal som udgangspunkt selv være opsøgende, finde og tage kontakt til et praktiksted og derefter formidle kontakten til skolens internationale koordinator, som undersøger, om det er muligt. Skolen har et stort netværk, der måske kan hjælpe dig videre, så kig altid forbi skolens internationale koordinator. Før du rejser ud, skal skolen godkende den praktikplads, du har fundet i udlandet.

Hvor lang tid kan du være væk?

Praktik i udlandet er en del af det samlede uddannelsesforløb og forlænger derfor ikke din uddannelse.
SOSU assistent: 1 måned
Pædagogisk Assistent: 1-2 måneder

Økonomi

Som SOSU-assistentelev og pædagogisk assistentelev har du din danske praktikløn med dig under praktikopholdet i udlandet.

Du vil modtage et tilskud fra skolen, som dækker rejse og logi.

Hvis du rejser med PIU, skal du selv søge refusion for dine rejseudgifter når du kommer hjem. Skolens internationale koordinator kan hjælpe dig med dette.

NYHEDSBREV