Forside / Nyheder / SKOLEN / SOSU-elever trådte til: 650 testede i Odense på to dage
20.09.2020

SOSU-elever trådte til: 650 testede i Odense på to dage

I samarbejde med Region Syddanmark har Social- og Sundhedsskolen Fyn testet cirka 650 elever og medarbejdere på skolen i Odense. Seks elever fra social- og sundhedsassistentuddannelsen blev oplært i, hvordan de skulle foretage coronatests. Eleverne blev sat ind i opgaven og allerede efter en halv time, kunne de bruge deres faglighed til at teste skolens elever. De seks social- og sundhedsassistenter foretog alle test på skolen og fik i samarbejde med Region Syddanmark sendt alle tests afsted til analyse. P4 Fyn tog i forbindelse med testdagen en snak med social- og sundhedsassistent og corona-tester Mette Kastrupsen, der kunne fortælle om hendes oplevelser med testindsatsen:

– Jeg synes, at vi fik god instruktion i, hvordan vi skulle teste. Jeg hvilede meget i det, og jeg synes, at det var let at gå til. Jeg føler mig helt tryg ved at skulle teste mine medstuderende. Jeg synes, at det er dejligt, at vi som elever også kan være med til at vise noget ansvar. Vi kan vise samfundssind og jo flere vi kan hjælpe, jo bedre er det jo.

Om årsagen til den store testindsats kunne direktør Gunna Funder Hansen tilføje, at:

– Det er fordi vi gerne vil biddrage. Vi har jo heldigvis nogle super seje, modige og sundhedsfagligt kompetente elever, og det er vigtigt, at vi får dem i spil. Som vi allerede kan se med Mette, så kaster hun sig bare ud i det, hun bliver super dygtig og lærer noget nyt. Desuden tænker vi, at det er vigtigt for lige præcis vores elever, at de bliver testet, da de jævnligt skal ud i praktik hos de sårbare borgere. Så vi har allesammen en interesse i, at de kommer ud i praktikken og er testet negative, fordi det er så stort et ansvar, de bærer.

Den omfattende testindsats har skabt et grundigt øjebliksbillede af smitten blandt medarbejdere og elever. På nuværende tidspunkt er der ikke konstateret yderligere smittetilfælde. Skolen fortsætter samtidig den øvrige håndtering af COVID-19 i tråd med Sundhedsstyrelsens råd og retningslinjer.

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content