Forside / Nyheder / Ikke-kategoriseret / Projekt Styrkede Sprogkompetencer
15.08.2023

Projekt Styrkede Sprogkompetencer

Vi styrker elevernes sprog

Sammen med de tre andre syddanske SOSU-skoler og med finansiering fra Region Syddanmark er vi nu godt i vej med Projekt Styrkede Sprogkompetencer. Projektet skal udvikle redskaber til at styrke SOSU-elevers danske sprogkompetence.

På Social- og Sundhedsskolen Fyn arbejder vi med projektet i to spor:

Vi er dels i gang med at udvikle en videoguide til værktøjet “Sprogportrætter”, som er et dialogværktøj, eleverne kan bruge sammen med deres oplæringssted. I sprogportrættet fortæller eleven om sit sprog og kultur, og hvordan de kan bruge det ude i oplæringen. De kan måske tale med ældre borgere med samme sprog eller kultur eller hjælpe deres pårørende med at forstå det danske samfund.

Vi arbejder også med at klæde oplæringssteder og oplæringsvejledere på til opgaven med at styrke elevernes danske sprog. Her samarbejder vi med Odense Kommune, hvor vi leverer kurset “Interkulturel kompetence i udøvelsen (Sprog og kultur)” til deres oplæringsvejledere, ligesom vi rådgiver og sparrer med oplæringsvejledere og elever, når vi besøger dem på oplæringsstederne. Her oplever vi nogle dybt engagerede og motiverede oplæringsvejledere og elever, som ser et stort udbytte af indsatsen.

I starten af 2024 skal det næste hold elever starte i projektet. Her vil vi invitere oplæringsvejlederne ind på skolen og matche dem med elever ud fra elevernes sprogportræt, inden eleverne starter i oplæringen.

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content