Forside / Nyheder / Ikke-kategoriseret / Prisvindende undervisere deler deres oplevelser
09.10.2024

Prisvindende undervisere deler deres oplevelser

Hos Social- og Sundhedsskolen Fyn er vi stolte over at have to undervisere, der har vundet Politikens undervisningspris. Jennie Mangaard vandt prisen i 2020, mens Stina Davidsen Nielsen tog sejren i 2023. Men hvilken betydning har det haft for dem at vinde en pris som denne? Vi har talt med de to vindere for at få indsigt i, hvad sejren har betydet for dem.

 

For Jennie, er det især elevernes anerkendelse, der har betydning. ” Det største er elevernes anerkendelse og de smukke ord, og det giver mig en følelse af, at jeg gør det godt nok” fortæller hun. At få elevernes nominering er for Jennie et bevis på, at hendes undervisning har en stor indvirkning på elevernes læring og trivsel. Det har også for begge vindere været vigtigt, at prisens medfulgte præmiepenge, skulle bruges på noget, der kunne være til bruges for alle på skolen. Derfor valgte Jennie at bruge præmiepengene på skolens motionsrum som er blevet et kæmpe hit i blandt både elever og kollegaer.

Da Stina vandt, var prisen en betydningsfuld bekræftelse af hendes rolle som underviser

”Det er en bekræftelse i den jeg er, og at det jeg gør, er det helt rigtige” forklarer hun.

For Stina er det er ikke blot en pris, men en anerkendelse af hendes person, og det faglige arbejde med eleverne. Stina bruger sine præmiepenge på at få etableret et Escape-Room og en sansehave på skolen. ” Min intention er, at alle elever på tværs af uddannelser kan få gavn af disse ting”. 

Fælles for vinderne er, at de begge er uddannede som social- og sundhedsassistenter, hvilket gør, at de for eleverne bliver væsentlige rollemodeller. De er altså blandt de første social- og sundhedsassistenter der underviser på skolen ”Vi er meget stolte af den udvikling, faget har gennemgået.” forklarer Jennie. Stina supplerer ”Vi nyder at se de unge mennesker trives i deres uddannelsesvalg, og det er en glæde, at begge vores døtre er elever her på skolen”

For både Jennie og Stina har Politikens undervisningspris altså været en stor bekræftelse. For dem handler undervisning ikke kun om faglige resultater, men også om relationer, engagement og en passion for at hjælpe eleverne med at vokse både personligt og professionelt.

Har du en underviser, der gør et fantastisk stykke arbejde, og som du synes fortjener Politikkens Undervisningspris, kan du nominere dem ved følgende link: https://politiken.dk/danmark/uddannelse/undervisningsprisen/

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content