Forside / Nyheder / SKOLEN / Øget aktivitet
10.09.2020

Øget aktivitet

Det kan med tilfredshed konstatere, at vi har øget aktivitet på vores uddannelser. Det skyldes først og fremmest de særlige forløb for ledige ”brancheskiftere”, som vi nu kører i samarbejde med fire kommuner: Odense, Svendborg, Middelfart og Faaborg Midtfyn. Behov og vilkår er ikke helt ens, og derfor kører kommunerne lidt forskellige modeller, men blandt de centrale redskaber, som vi kan se virker, er blandt andet:

  • Ansættelse – og dermed også løn – på grundforløbet
  • Omhyggelig screening af og motivering af potentielle elever
  • Forforløb af forskellig karakter, som afklarer og/eller introducerer til faget

Derudover har vi også øget tilgang af de helt unge elever på GF1. Stigningen sker isoleret i Odense og repræsenterer især et øget optag på EUX. Vi er nu klart den største udbyder af EUX på hovedområdet Omsorg, Sundhed og Pædagogik i Region Syddanmark, og det er meget positivt, at EUX skaber tiltrækningskraft til fagene, men vi har brug for at øge sikkerheden for eleverne ift. ansættelse. Desværre ser vi stadig nogle barrierer ift. at finde ansættelse for alle vores EUX-elever – og dermed risikerer vi at tabe alt for mange af dem undervejs. Samtidig skal vi arbejde for at udbrede væksten på GF1 til også at omfatte Svendborg og Middelfart. Hvis vi skal nå i mål med at uddanne det antal velfærdsmedarbejdere, vi får brug for i fremtiden, er det meget vigtigt, at vi i alle vores afdelinger kendes som en attraktiv uddannelsesmulighed også for de helt unge.

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content