Forside / Nyheder / SKOLEN / HF & VUC FYN i Middelfart og Social- og Sundhedsskolen Fyn i nyt fællesskab
10.08.2022

HF & VUC FYN i Middelfart og Social- og Sundhedsskolen Fyn i nyt fællesskab

Social- og Sundhedsskolen Fyn rykker nu ind i et nyt og dynamisk fællesskab hos HF & VUC FYN i Middelfart på Østre Hougvej 101. De nye rammer giver mulighed for spændende samarbejder mellem de to skoler, øget synlighed og et spændende ungemiljø omkring SOSU-uddannelserne. De første SOSU-elever starter den 10. august, og det er første skridt på vejen til en fælles adresse.

“Vi glæder os til at få et mere dynamisk og attraktivt uddannelsesmiljø omkring vores uddannelser i Middelfart. HF & VUC FYN i Middelfart er ligesom os en forholdsvis lille skole, men sammen kan vi bruge hinanden,” siger Social- og Sundhedsskolen Fyns direktør Gunna Funder Hansen.

Det nye fællesskab vækker også glæde hos HF & VUC FYN i Middelfart, hvor det vil give plads og mulighed for samarbejder mellem de to skoler, der kan spænde bredt. Underviserne får rig mulighed for faglig sparring og inspiration, ligesom de kan samarbejde på tværs om fx screening og undervisning af ordblinde.

”Det er naturligt at indgå i det fællesskab, der er, da mange af vores kursister vælger uddannelser som SOSU og læreruddannelsen, ”udtaler rektor for HF & VUC FYN Stig Holmelund Jarbøl.

Social- og Sundhedsskolen Fyn har for første gang i flere år fået lokale ansøgere nok til at kunne oprette et grundforløb 1, som typisk består af elever, der lige har færdiggjort 9. eller 10. klasse, og de unge elever kommer til at starte deres uddannelse på Østre Hougvej. Direktør Gunna Funder Hansen er glad for, at de unge elever starter deres uddannelse i de nye rammer:

“Vi vil rigtig gerne have, at flere unge vælger SOSU-faget, og med det nye fællesskab med HF & VUC FYN og med Middelfart Gymnasium lige om hjørnet øger vi vores synlighed blandt de unge i lokalområdet. Men det allerbedste bliver, at vi giver vores nye unge elever den allerbedste start på deres karriere, så de kan være med til at bære de gode historier ud i lokalområdet.”

Store forventninger til samarbejde

I Middelfart Kommune er glæden over det nye campusfællesskab også til at mærke. Her er der længe blevet arbejdet på at styrke ungdomsuddannelserne i byen og ikke mindst tilgangen til SOSU-faget. Det glæder derfor borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, at der her er slået to fluer med et smæk:

”Det er fantastisk, at der nu bliver skabt et spændende fællescampus for uddannelserne. Det giver mulighed for nogle spændende synergier og løfter Middelfart som uddannelsesby. Et stærkt studiemiljø vil samtidig give bedre forudsætninger for at rekruttere og fastholde de unge, vi i høj grad mangler på SOSU-uddannelserne og i kommunerne.”

Fakta om fællesskabet

  • Fællesskabet består af Social- og Sundhedsskolen Fyn og HF & VUC FYN i Middelfart på Østre Hougvej 101, 5500 Middelfart. Middelfart Gymnasium er nabo.
  • Social- og Sundhedsskolen Fyn i Middelfart udbyder uddannelserne til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og EUX Velfærd.
  • HF & VUC FYN i Middelfart tilbyder bl.a. FVU, AVU, HF-enkeltfag, HF for ordblinde og HF IN.

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content