Forside / Hverdagslivet som indsatsområde i SOSU-arbejdet

Hverdagslivet som indsatsområde i SOSU-arbejdet

Formålet er, at deltagerne kan tage initiativ til, at borgerens hverdagsliv prioriteres som et professionelt indsatsområde i det tværfaglige social- og sundhedsarbejde. Dette sker med afsæt i en aktuel viden om sundheds- og sygdomsopfattelser i forskellige befolkningsgrupper og om metoder til at indsamle og anvende oplysninger om borgerens hverdagsliv til brug i det tværfaglige social- og sundhedsarbejde.

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig fortrinsvis til social- og sundhedsassistenter og lignende målgrupper med erfaring.

Mål: Deltageren kan i social- og sundhedsarbejdet bidrage til at få borgerens dagligdag til at fungere bedst muligt ved at tage udgangspunkt i ressourcer og belastninger i borgerens hverdagsliv. I den forbindelse kan deltageren samarbejde med borgeren ud fra en aktuel viden om, hvordan kulturelle, religiøse og sociale faktorer påvirker hverdagslivet, samt om sundheds- og sygdomsopfattelser i forskellige grupper i samfundet. I det arbejde kan deltageren i forbindelse med sygdomsforebyggelse og sundhedsfremme fokusere på borgerens evne til hjælp til selvhjælp. Desuden kan deltageren bidrage til at optimere den tværfaglige indsats i et pleje-, omsorgs- eller rehabiliteringsforløb ved at arbejde systematisk med metoder til at indsamle og formidle relevante oplysninger om borgerens tidligere og aktuelle hverdagsliv. Deltageren kan forholde sig reflekterende og analyserende til betydningen af sin egen kultur og sine egne normer og værdier i forhold til sin jobudøvelse. På baggrund heraf kan deltageren sikre kvaliteten i indsatsen uanset borgerens baggrund og eventuelle sproglige barrierer. Endelig kan deltageren i tværfaglige sammenhænge selvstændigt tage initiativ til, at borgerens hverdagsliv prioriteres som et professionelt indsatsområde i social- og sundhedsarbejdet.

Hverdagslivet som indsatsområde i SOSU-arbejdet

03. dec. - 06. dec. | 4 dage
Blangstedgårdsvej 4
5220 Odense SØ
26 pladser
Pris: kr. 2853,-
Tilmeldingsfrist 04. nov. 2024

Se andre tilbud

Pædagogmedhjælper i dagtilbud

09. sep. - 11. okt. | 15 dage
A P Møllersvej 39
5700 Svendborg
26 pladser

Nøglepersonsuddannelse

27. aug. - 04. dec. | 3 dage
A P Møllersvej 39
5700 Svendborg
6 pladser

Praktikvejleder PAU- og SOSUelever, særlig indsats

27. aug. - 04. sep. | 5 dage
Blangstedgårdsvej 4
5220 Odense SØ
22 pladser

Oplæringsvejleder, pau- og sosu-elever

03. sep. - 20. sep. | 11 dage
Blangstedgårdsvej 4
5220 Odense SØ
26 pladser

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content