Forside / Nyheder / SKOLEN / Oftest stillede spørgsmål
03.11.2020

Oftest stillede spørgsmål

Vi har samlet de spørgsmål, vi oftest får fra forældre på uddannelsesmesser og til åbent hus-arrangementer. Måske har du undret dig over de samme ting. Undrer du dig over andre ting? Så husk, at du kan chatte med os alle hverdage fra kl. 8-20 på www.sosufyn.dk.

 1. Skal man selv finde en elevplads?

Ja, det skal man. Men først skal grundforløb 1 og 2 lige overstås. Og den gode nyhed er, at du i løbet af dine grundforløb lærer at skrive og søge elevplads. Så selvom man selv skal finde sin elevplads, er det ikke fordi, at man er på egen hånd. Man får hjælp og støtte hele vejen, så man trygt kan fortsætte på sit hovedforløb med en elevplads og en uddannelsesaftale i hånden.

 2. Skal mit barn gå i klasse med en masse voksne mennesker?

Nej. Når du starter hos os efter folkeskolen eller 10. klasse, bliver du selvfølgelig sat sammen med jævnaldrende, der også lige er blevet færdige med deres folkeskole eller 10. klasse. Vi har i øvrigt et spirende ungemiljø på skolerne, og sidste år fik vi også en fredagsbar, hvor eleverne mødes på tværs af hold og uddannelser hver anden fredag. Der er altså rig mulighed for at møde nye jævnaldrende venner, når man starter på en af vores uddannelser.

3. Hvad er forskellen på EUD og EUX?

EUD dækker over erhvervsuddannelser. Hos os kan du vælge social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent samt pædagogisk assistent som erhvervsuddannelse. EUX er omvendt erhvervsfaglige studentereksamener. Her får du både en erhvervsuddannelse og en studentereksamen i samme uddannelse. Vi udbyder EUX på uddannelserne til social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent.

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content