Din uddannelse starter med et grundforløb

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

På Social- og Sundhedsskolen Fyn kan du tage uddannelser til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent. Uddannelserne er alle delt op i grundforløb og hovedforløb.

På Social- og Sundhedsskolen FYN ved vi, at man kan lære på forskellige måder. Nogle lærer fx bedst tingene ved at læse, mens andre skal have det i hænderne. Derfor vil du opleve, at undervisningen er meget forskellig fra den almindelige tavleundervisning, du måske kender. Vi bygger måske en model, laver et rollespil, laver fremlæggelser eller udforsker i virtual reality. Uanset hvad vil du blive udfordret og vi hjælper dig med at styrke din faglighed.

Vi har også forskellige muligheder for støtte, så fx ordblindhed ikke bliver en forhindring for din succes på uddannelsen.

Vi uddanner mennesker, der skal arbejde med mennesker. Derfor vil du også opleve, at meget af undervisningen på Social- og Sundhedsskolen FYN har fokus på at udvikle dine personlige kompetencer og lære dig selv at kende. Du udforsker, hvor dine grænser går, og hvordan du bruger din empati i dit arbejde.

Med et grundforløb på Social- og Sundhedsskolen FYN står du stærkt, hvis du vil uddanne dig til SOSU-hjælper, SOSU-assistent, pædagogisk assistent. Men det kan også være første skridt på vejen til en fremtid som sygeplejerske, pædagog eller socialrådgiver.

Og hvis du vælger et grundforløb 1 rettet mod EUX Velfærd, ender du med både at have studentereksamen og en erhvervsuddannelse som SOSU-assistent eller pædagogisk assistent. En EUX Velfærd giver dig adgang til en bred vifte af videregående uddannelser, fx kan du blive læge eller ingeniør! Læs mere om EUX her.

SU eller elevløn? På grundforløb 1 og 2 får du som udgangspunkt SU. På hovedforløbet får du elevløn. Hvor høj elevlønnen er afhænger af, hvor gammel du er, og hvor du bliver ansat på dit hovedforløb.

Har du spørgsmål?

Vores vejlederteam står klar til at besvare alle dine spørgsmål omkring uddannelserne, deres opbygning og hvordan du bliver optaget på dem.

Du kan se, hvordan du kan kontakte vejlederne ved at klikke her 

Grundforløb på Social- og Sundhedsskolen Fyn

Grundforløb 1 - for dig der lige er gået ud af 9. eller 10. klasse

Grundforløb 1

Grundforløb 1 er for dig, der går i 9. eller 10. klasse, eller som er gået ud for mindre end 14 måneder siden.

Grundforløb 1 er designet til at give dig et solidt fundament for din videre erhvervsuddannelse. Grundforløb 1 hjælper dig med at finde ud af, hvor dine interesser og talenter ligger, og hvordan du vil bruge dem, når du skal vælge, om du vil uddanne dig til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent eller tage en helt fjerde erhvervsuddannelse.

På grundforløb 1 har du grundfag som dansk og engelsk og spændende erhvervsfag som fx “Samarbejde og kommunikation” og “Personlig hygiejne, kost og livsstil”.

Arbejdsformen varierer, så du får både almindelig klasseundervisning og mulighed for at arbejde selvstændigt og  i grupper.

Adgangskrav

For at komme ind på grundforløb 1 skal du have et karaktergennemsnit på mindst 02 i dansk og matematik fra folkeskolen. Hvis du ikke har det, bliver du inviteret til en optagelsesprøve og en samtale på skolen. Prøven er skriftlig og varer 2×2 timer.

Du skal være opmærksom på, at du kun kan begynde på grundforløb 1 én gang – uanset om det er hos os eller på en anden erhvervsskole.

Du kan læse mere om grundforløb 1 her.

Grundforløb 2 - for dig, der er gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end et år siden

Grundforløb 2

Grundforløb 2 er for dig, der har gennemført grundforløb 1 eller for dig, der afsluttede folkeskolen mere end 14 måneder før uddannelsesstart.

Når du ansøger om at blive optaget på grundforløb 2, vælger du også, om du vil læse til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent. Indholdet på grundforløb 2 er derfor tilpasset til den uddannelse, du har valgt. Lige som på grundforløb 1 har du grundfag og erhvervsspecifikke fag, som forbereder dig på hovedforløbet på din uddannelse.

Du kan læse mere om grundforløb 2 rettet mod social- og sundhedsuddannelserne her.

Du kan læse mere om grundforløb 2 rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen her.

Arbejdsformen varierer, så du får både almindelig klasseundervisning og mulighed for at arbejde selvstændigt og  i grupper.

Længden på dit grundforløb 2 kan variere efter hvor meget relevant erhvervserfaring, du har. Hvis du vil vide mere om afkortede grundforløb, skal du kontakte Social- og Sundhedsskolen Fyns uddannelsesvejledning.

Kombineret 10.klasse - grundforløb 1 og 10.klasses afgangseksamen i én pakke

Kombineret 10.klassesforløb

Vil du arbejde med mennesker? Vil du udvikle dig fagligt og personligt?

Ved du allerede nu, at din fremtid handler om arbejdet med mennesker? Vil du have en god start på din ungdomsuddannelse, hvor dørene er åbne og du har adgang til spændende uddannelser?

Et kombineret 10.klasseforløb på Social- og Sundhedsskolen Fyn åbner en masse døre for dig, der vil gøre en forskel for andre mennesker. På et enkelt år får du nemlig både en 10.klasses afgangseksamen og et grundforløb 1, som er rettet mod arbejdet med mennesker.

Når du skal arbejde med mennesker, er dine personlige egenskaber et vigtigt redskab. Derfor arbejder vi på, at du skal blive klogere på dig selv og udvikle din evne til at sætte dig ind i, hvordan andre mennesker har det. Du kommer til at lære om sund kost, psykologi og kommunikation, så du har et godt udgangspunkt, hvis du vil videreuddanne dig inden for sundhed, omsorg og pædagogik.

Et kombineret 10.klasseforløb giver dig plads til faglig fordybelse, hvor du lærer mere om dig selv og udforsker din interesse for sundhed, omsorg og pædagogik. Samtidig får du en 10.klasses afgangseksamen i et miljø, hvor der er fokus på dig og dine faglige udfordringer. Du er sammen med andre unge, som du får masser af spændende oplevelser sammen med, når I udfordrer jeres grænser og udvikler jer sammen.

Når du er færdig med dit kombinerede 10.klasseforløb kan du vælge at starte på grundforløb 2 rettet mod uddannelserne til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent. Du kan også vælge en helt anden erhvervsuddannelse eller begynde på en gymnasial uddannelse. Uanset hvad du vælger, står du stærkt med et kombineret 10.klasseforløb.

Læs mere om kombineret 10.klassesforløb her

Bor du ikke i Odense Kommune?

Du kan også tage et kombineret 10.klasseforløb, selvom du bor i en anden kommune.

Kontakt din nuværende bopælskommune for at høre om dine muligheder.

 

Vælg et grundforløb på SOSU Fyn
Vælg et grundforløb på SOSU Fyn