Dato: 22.06.2020

Trine Wichmann på 41 år elskede sit job som selvstændig fodterapeut,  indtil en skulderskade gjorde det for svært at passe jobbet. Hun er for nyligt begyndt på uddannelsen til SOSU-assistent, som skal give hende nye muligheder for at arbejde med mennesker – og på sigt hjælpe hende videre mod drømmeuddannelsen.

“Jeg blev fodterapeut, fordi jeg godt kunne lidt at arbejde med mennesker i et afvekslende miljø. Det synes jeg også gælder for SOSU-assistentens arbejde. Det er et fag, der virkelig kræver, at man elsker at arbejde med mennesker, der er en høj faglighed og spændende videreuddannelsesmuligheder. Jeg drømmer selv om på sigt at læse videre på uddannelsen “Sundhed og Ernæring, og her er SOSU-assistentuddannelsen faktisk adgangsgivende. Det betyder rigtig meget for mig”, fortæller Trine Wichmann.

Trine Wichmann har i sine første uger på uddannelsen allerede mærket, hvordan meget af hendes erfaring fra jobbet som fodsterapeut kan bruges på uddannelsen. Hun ser derfor også frem til, at få sat erfaringen i en mere praktisk kontekst, når hun begynder på den praksisnære undervisning og kan komme ud i praktik:

“Jeg synes, det har været lidt svært at skulle vende sig til at sidde stille i et klasseværelse igen. Men her er det rart, at uddannelsen er så afvekslende, og man både lærer med hænderne og får lov at prøve sig selv af i praktikken”.

Selvom drømmen ikke er en karriere som SOSU-assistent, skal uddannelsen bestemt bruges. Trine Wichmann drømmer om at arbejde i psykiatrien, og de gode jobmuligheder er kun med til at gøre uddannelsen til et endnu mere oplagt valg.

“Det betyder jo noget, at vi får elevløn under uddannelsen. Men det er også godt, at det er nemt at få job med en SOSU-assistentuddannelse. Så kan jeg prøve mig selv og mine kompetencer af, inden jeg læser videre igen, siger Trine Wichmann.

Læs mere om mulighederne for en uddannelse med elevløn, praktik og gode jobmuligheder her.

NYHEDSBREV

FIND
HVAD
DU
LEDER
EFTER

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type