Social- og Sundhedsskolen Fyn opkvalificerer dagplejere fra Odense Kommune

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

Social- og Sundhedsskolen Fyn nyder fortsat fremgang på efter- og videreuddannelsesområdet. Odense Kommune har  afsat 3,2 mio. kr. til opkvalificering af 200 dagplejere, som kan se frem til at få udvidet deres værktøjskasse og styrket deres faglighed på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Den pædagogiske opkvalificering vil løbe frem til november 2019.

Blandt dagplejerne er der bred enighed om, det er stort udbytte i efter- og videreuddannelsen på Social- og Sundhedsskolen Fyn:

“Jeg er rigtig glad for at få muligheden for at komme på kursus. Det betyder meget for mig at få ny viden og blive opdateret på mit fag.”, fortæller Lone Ellekær Lundgren, som er dagplejer i Næsby.

For dagplejerne handler opkvalificeringen ikke kun om at få styrket fagligheden – det er også en kærkommen mulighed for at få sparret med kolleger. “Vidensdelingen mellem os dagplejere er guld værd. Det er rart at komme ud og sparre med nogle kolleger, for det giver nogle aha-oplevelser og nye ideer”, fortæller dagplejer Lene Kjær fra Seden.

Dorte Christoffersen, uddannelsesleder for efter- og videreuddannelsen på Social- og Sundhedsskolen Fyn, ser en positiv udvikling i kommunernes prioritering af efter- og videreuddannelsen:

”Det kan være en udfordring for kommunerne at få driften til at hænge sammen, når medarbejdere skal på efter- videreuddannelse. Vi mærker dog høj prioritering og fokus på opkvalificering af medarbejderne, og høj faglighed og faglig stolthed er i dén grad på programmet i kommunerne. Vi er slet ikke i tvivl om, at det er en prioritering og investering, som kommer alle borgere til gode. Odense Kommune har sammensat et utroligt spændende og ambitiøst uddannelsesforløb. Vi kan kun være begejstrede over at være med, og vi glæder os i dén grad til at levere nyeste viden samt best og next practice”.

 

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding