Forside / Nyheder / Nyheder / Social- og Sundhedsskolen Fyn indvier skole
02.03.2020

Social- og Sundhedsskolen Fyn indvier skole

Flagene var hejst, og humøret var højt, da Social- og Sundhedsskolen Fyn fredag den 28. februar fejrede, at skolens tre afdelinger i Odense nu er samlet i flotte rammer på Blangstedgårdsvej 4.

Vi accepterer ikke positionen som uddannelsesinstitutionernes underdog. Vi er nødt til at sigte højt – og det gør vi uden at dukke nakken. Ambitionen er ganske enkelt at blive den bedste skole i universet. Konkret betyder det, at vi som skole skal fokusere knivskarpt på hele tiden at blive endnu dygtigere til gøre vores elever endnu dygtigere“.

Sådan italesatte Social- og Sundhedsskolen Fyns direktør, Gunna Funder Hansen, sine ambitioner for skolen, da hun holdt sin velkomsttale til indvielsen af den nye skole på Blangstedgårdsvej 4. Her var samarbejdspartnere og medarbejdere inviteret til en festlig eftermiddag, der både bød på musik, taler og god mad.

Hovedtaleren var Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, som gav et glimrende eksempel på den politiske medvind, især SOSU-området nyder i disse dage. I sin tale satte han fokus på, hvordan det kræver et fælles samarbejde, hvis vi skal lykkes med at uddanne endnu flere SOSU-hjælpere og -assistenter til et velfærdssamfund, der skriger på dem.

SOSU-skolen uddanner de mennesker, som vi har rigtig meget brug for både nu og i fremtiden, hvor der kommer flere ældre borgere. Ved at samle skolen under ét tag på Blangstedgårdsvej får uddannelsen et markant løft, som vil gøre det endnu mere attraktivt at søge mod de fynske SOSU-uddannelser. Det er en stor gevinst for elever og medarbejdere, men i endnu højere grad for alle de borgere der er dybt afhængige af vores dygtige og omsorgsfulde SOSU’er.”

Elever stod i spidsen for underholdningen

Arrangementet blev holdt i skolens nye Hjerterum, som er indrettet til at understøtte de praksisnære aspekter af elevernes uddannelse. Her er der plads til gruppearbejde, faglig fordybelse og arbejde med skolens mange teknologier – og det store lyse lokale var derfor oplagt til at rammesætte indvielsesreceptionen.

Selvom arrangementet primært var for samarbejdspartnere og medarbejdere, satte eleverne alligevel deres aftryk. SOSU-assistenteleven Carsten Santacruz Nielsen stod for arrangementets musikalske indslag, og flere elever fremviste de mange teknologier, som de bruger i undervisningen. Gæsterne kunne bl.a. få en rundvisning på skolen i virtual reality og udforske deres hud og hår med det digitale mikroskop “Easi-Scope”.

Kulminationen på en lang rejse

Vejen til Blangstedgårdsvej har været lang for Social- og Sundhedsskolen Fyn. University College Lillebælts lokaler på adressen har i lang tid været den bedste mulighed for at samle skolens tre afdelinger i Odense, men afhændingen af skolens bygninger på Vestre Stationsvej og Athenevænget har fået projektet til at trække ud. For Social- og Sundhedsskolen Fyns bestyrelsesformand John Arly Henriksen var indvielsen derfor et stort øjeblik:

Det har længe været en drøm at skabe nye gode rammer for Social- og Sundhedsskolen i Odense, og med indvielsen er denne drøm gået i opfyldelse. Vi startede projektet under den tidligere direktør, og arbejdet er nu gjort færdig med Gunna Funder Hansen ved roret. Vi har rammerne til at tilbyde de bedste og mest optimale vilkår for eleverne, og jeg er sikker på, at vi nok skal løse opgaven med at uddanne endnu flere dygtige velfærdsmedarbejdere“.

 

Fakta om skolen

  • Social- og Sundhedsskolen Fyn har tre afdelinger i henholdsvis Odense, Svendborg og Middelfart
  • Social- og Sundhedsskolen Fyn beskæftiger knap 180 medarbejdere
  • Social- og Sundhedsskolen Fyn uddanner SOSU-hjælpere, SOSU-assistenter og pædagogisk assistenter. Desuden er kan man kombinere de to sidstnævnte uddannelser med en studentereksamen – det hedder EUX Velfærd. Skolen har også en afdeling for videreuddannelse.
  • Social- og Sundhedsskolen Fyn har pr. 5. februar 2020 i alt 1581 elever i skole og praktik.

 

Yderligere information

  • Ved spørgsmål eller behov for yderligere information kontaktes kommunikationskonsulent Mille Pilegaard på tlf. 24 99 55 16 eller på mail mipi@sosufyn.dk

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content