Forside / Nyheder / SOCIAL+ SUNDHEDSASSISTENT / En ny karriere med mennesket i centrum
22.06.2020

En ny karriere med mennesket i centrum

Arbejdet med mennesker er fællesnævneren i  Vivi Nielsens arbejdsliv. Efter et arbejdsliv med meget forskellige jobs, er tiden kommet få papir på kompetencerne, og Vivi Nielsen er derfor begyndt på en uddannelse til SOSU-assistent.

“Jeg har arbejdet med mennesker i mange forskellige afskygninger, og da min ansættelse som pædagogmedhjælper var ved at udløbe, kunne jeg bare mærke, at der skulle ske noget. Jeg skulle have papir på mine kompetencer, så jeg kunne få bedre jobmuligheder og en bedre løn, så jeg kunne få det allerbedste ud af den sidste del af mit arbejdsliv”, fortæller Vivi Nielsen.

Vivi Nielsen har en universitetsuddannelse inden for erhvervssprog og har arbejdet med kunderådgivning og administration, som pædagogmedhjælper og som støtteperson for en pige med leukæmi. Fællesnævneren har været interessen for mennesker og kommunikationen med dem, hvilket har været udslagsgivende for Vivi Nielsens sporskifte:

“Min far fik en hjerneskade, da jeg var en lille pige, og han har været på plejehjem siden 1975. Jeg har derfor været omkring mentalt og fysisk handicappede en stor del af mit liv, hvor jeg har set hvordan SOSU-medarbejdernes arbejde med borgerne har udviklet sig gennem årene. De kan bare noget helt særligt med den målgruppe. De kan kommunikere og skabe tryghed med enkle berøring, og de kan løfte så utrolig mange opgaver. Det synes jeg er vildt spændende”.

SOSU åbner mange døre

SOSU-assistentens brede kompetenceområde har været meget vigtigt for Vivi Nielsens valg af uddannelse. SOSU-assistenter kan arbejde med ældreområdet, men der er også spændende jobmuligheder inden for både psykiatrien og på sygehuse.

“Jeg er helt klart interesseret i at komme til at arbejde i psykiatrien med de mentalt handicappede. Det er måske erfaringen fra min far, der trækker her, men jeg synes, det er utroligt spændende. Og uanset hvad giver uddannelsen jo så mange muligheder, fordi den netop er så alsidig. Det er er så mange facetter af faget, og man kan så meget med uddannelsen”, siger Vivi Nielsen.

Det har alligevel krævet en del research for Vivi Nielsen, før hun var helt klar over, hvor mange muligheder uddannelsen til SOSU-uddannelsen gav:

Jeg har kigget en del på skolens hjemmeside, tale med FOA og været til Åbent Hus og jobmesse. Men jeg kan klart anbefale alle, der er i samme situation som mig, at tale med skolens uddannelsesvejledere. De er super søde og gode til at vejlede omkring uddannelserne og de muligheder, de giver”.

Elevløn og kort uddannelse

At tage springet tilbage til skolebænken er ikke sket uden betænkeligheder. Familiens økonomi skal stadig fungere, og her har det gjort en forskel for Vivi Nielsen, at uddannelsen til SOSU-assistent kommer med elevløn:

“Derhjemme har vi taget en beslutning om, at de næste år er en investering i mit arbejdsliv, men det ville have været for stramt, hvis det havde været på SU. Jeg har fået forkortet mit grundforløb, fordi jeg har bestået faget dansk, hvilket betyder, at jeg kun skal have SU i kort tid og derefter får jeg elevløn. Du får trods alt et dobbelt så stort beløb på elevløn, og det gør det altså en forskel i en familieøkonomi”, fortæller Vivi Nielsen.

At selve uddannelsen også er forholdsvis kort og har gode jobmuligheder, har bestemt også en positiv indflydelse på Vivi Nielsens uddannelsesvalg:

“Jeg elsker, at uddannelsen veksler mellem skole og praktik, og vi så hurtigt kan komme ud på arbejdsmarkedet. Det giver en tryghed og øger motivationen”, siger Vivi Nielsen.

Tilbage på skolebænken

Selvom Vivi Nielsens opstart på Social- og Sundhedsskolen Fyn har været påvirket af nedlukningen i forbindelse med corona, har det været en rigtig positiv oplevelse. Vivi Nielsen går på sporet “Åbent Læringscenter” for de elever, der har fået forkortet deres grundforløb pga. erhvervserfaring eller anden uddannelse.

“Jeg elsker at gå i skole. Jeg går på et spor, hvor vi har mange forskellige aldersgrupper og baggrunde, og det giver bare en super dynamik i klassen. Og når undervisningen så også er så praksisorienteret, og man får lov til at prøve sig selv af, så er det bare en virkelig givende oplevelse”, fortæller Vivi Nielsen.

Vivi Nielsen har allerede  sporet sig ind på arbejdet i psykiatrien, men hun skal selvfølgelig også uddanne sig i SOSU-fagets andre discipliner. Og her skal Vivi Nielsens flytte nogle af sine egne grænser:

“Jeg har ikke noget imod at være tæt på mennesker, men jeg skal lige vende mig til de sygeplejefaglige opgaver. Jeg har aldrig været så glad for blod, sår og den slags. Men det tænker jeg, at man vender sig til, når nu sårpleje og injektioner er en stor del af SOSU-assistentens arbejdsområde”, griner Vivi Nielsen.

Læs mere om mulighederne for en uddannelse med elevløn, praktik og gode jobmuligheder her.

Copyright © 2024 Social og Sundhedsskolen Fyn. All Rights Reserved • PersondatapolitikTilgængelighedseklæringWhistleblowerordning

Søg
Skip to content