Fremtidens elever lagde vejen forbi Åbent Hus

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

Social- og Sundhedsskolen Fyn holdt den 11. november Åbent Hus i anledning af Erhvervsuddannelsernes dag. Her fik de besøgende overblik over skolens spændende uddannelser og ikke mindst de mange fremtidsmuligheder, de giver. Det blev en øjenåbner for flere besøgende.

 “Det er altså ret sejt”, siger Kristine Franck på 14 år og lader sin finger stryge over skærmen. Hun er i gang med at tegne en tegning på Social- og Sundhedsskolens nyeste investering, en 65″ touch screen. I hjørnet på den store skærm kan hun se en livestreaming fra Åbent Hus-arrangementet på Social- og Sundhedsskolen i Svendborg. Her er de besøgende i gang med at prøve virtual realitybriller, som sender dem på rutchebaneture og op på toppen af skyskrabere.

“Jeg vidste slet ikke, de var så langt fremme med teknologien”, siger Kristine fornøjet.

Det er med fuld overlæg, at de nye teknologier er sat helt i front til arrangementet.

“Vi skal tiltrække fremtidige elever ved at vise, at vi er en moderne, fremadskuende og innovativ erhvervsskole. Vores elever bliver oplært til en fremtid med mange digitale og velfærdsteknologiske hjælpemidler. Ved at vise hvordan vi bruger al den nye teknologi på uddannelserne, håber vi på, at vi kan tiltrække endnu flere nye elever”, fortæller Mogens Kragh Andersen, direktør for Social- og Sundhedsskolen Fyn.

Energiske SOSU-elever solgte uddannelsen

Kristine fik øjnene op for SOSU-uddannelserne til et arrangement på Middelfart Gymnasium, hvor to elever fortalte om deres oplevelser:

“De havde den fedeste energi, når de fortalte om deres uddannelse. De havde virkelig passion for deres fag, og det smittede”, fortæller Kristine, der besøger Åbent Hus sammen med sin far Thomas Franck. Han er selv meget positivt overrasket over uddannelserne og de muligheder, de åbner op for:

“Når man ikke er 100 % sikker på, hvad man vil, så er det rigtig godt at have mange muligheder. Kristine har et stort omsorgsgen, og vi har talt om alt lige fra personlig hjælper til jordemoder, så det er fedt, at uddannelserne her åbner så mange døre”, forklarer Thomas.

 

 

Studenterhue, erhvervsuddannelse eller begge dele?

Virtual realitybriller og touch screens var ikke den eneste publikumsmagnet til Åbent Hus på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Ved EUX-standen var mange unge mennesker og deres forældre meget interesseret i de muligheder, den kombinerede erhvervs- og gymnasiale uddannelse kunne give:

“Jeg er kommet herud for at høre om uddannelsen til pædagogisk assistent. Jeg har været i praktik i en børnehave, og jeg ved bare, jeg vil arbejde med børn. I dag skal jeg finde ud af, om jeg vil tage et grundforløb på EUX, eller om jeg vil gå efter erhvervsuddannelsen alene”, fortæller 15 år gamle Annesofie Ohlsen, som besøger skolen sammen med sin far Lars og lillesøster Marielouise på 12 år. Selvom det var Annesofie, der snart skulle bestemme sig for en uddannelse, holdt lillesøster Marielouise sig ikke tilbage:

“Jeg synes, det er en utrolig interessant skole, og det er rigtig spændende med alle teknologi i undervisningen. Det er helt ærgerligt, I ikke har en læreruddannelse, for det er nemlig det, jeg vil være”, griner Marielouise.

Og nej, Social- og Sundhedsskolen Fyn har ikke en læreruddannelse, men vores EUX er adgangsgivende til læreruddannelsen. Vi kan derfor sagtens bringe andre som Marielouise tættere på deres drømmestudie.

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding