Din uddannelse starter med et grundforløb

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

På Social- og Sundhedsskolen Fyn kan du tage uddannelser til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent. Uddannelserne er alle delt op i grundforløb og hovedforløb.

Grundforløb 1

Grundforløb 1 er for dig, der går i 9. eller 10. klasse, eller som er gået ud for mindre end 14 måneder siden.

Grundforløb 1 er designet til at give dig et solidt fundament for din videre erhvervsuddannelse. Grundforløb 1 hjælper dig med at finde ud af, hvor dine interesser og talenter ligger, og hvordan du vil bruge dem, når du skal vælge, om du vil uddanne dig til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent eller tage en helt fjerde erhvervsuddannelse.

På grundforløb 1 har du grundfag som dansk og engelsk og spændende erhvervsfag som fx “Samarbejde og kommunikation” og “Personlig hygiejne, kost og livsstil”.

Arbejdsformen varierer, så du får både almindelig klasseundervisning og mulighed for at arbejde selvstændigt og  i grupper.

Ansøgning

Grundforløb 1 varer 20 uger med opstart august 2019. Du ansøger om optagelse på grundforløb 1 på www.optagelse.dk

Der er ansøgningsfrist til grundforløb 1 den 15. marts. Du kan dog ansøge om optagelse helt frem til opstarten i august, så længe der er ledige pladser. Det er derfor en god ide at sende din ansøgning i god tid.

Grundforløb 2

Grundforløb 2 er for dig, der har gennemført grundforløb 1 eller for dig, der afsluttede folkeskolen mere end 14 måneder før uddannelsesstart.

Når du ansøger om at blive optaget på grundforløb 2, vælger du også, om du vil læse til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent. Indholdet på grundforløb 2 er derfor tilpasset til den uddannelse, du har valgt. Lige som på grundforløb 1 har du grundfag og erhvervsspecifikke fag, som forbereder dig på hovedforløbet på din uddannelse.

Arbejdsformen varierer, så du får både almindelig klasseundervisning og mulighed for at arbejde selvstændigt og  i grupper.

Ansøgning

Grundforløb 2 varer normalt 20 uger.

Vi har grundforløb 2 med opstart i januar og august. For uddannelsen social- og sundhedsassistent er der yderligere et grundforløb 2 med opstart i maj.

Vi har løbende optag på grundforløb 2 rettet mod social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent. Det betyder, at du kan ansøge om optagelse helt frem til grundforløbets opstart, så længe der er ledige pladser. Det er derfor en god ide at sende din ansøgning i god tid.

Hvis du er under 25 år, skal du ansøge på www.optagelse.dk (Åbner i nyt vindue)

Hvis du er over 25 år, skal du ansøge via skolens eget ansøgningsskema, som du finder ved at klikke her. (Åbner i nyt vindue)

På grundforløb 2 rettet mod uddannelsen til pædagogisk assistent, er der følgende ansøgningsfrister:

  • Til grundforløb 2 med opstart i januar 2020: Ansøgningsfrist den 31. oktober 2019

Har du spørgsmål?

Vores vejlederteam står klar til at besvare alle dine spørgsmål omkring uddannelserne, deres opbygning og hvordan du bliver optaget på dem.

Du kan se, hvordan du kan kontakte vejlederne ved at klikke her 

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding