Det smitter at gøre en forskel

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

Normalt er det børnene, der lader sig inspirere af deres forældre, når de skal vælge uddannelse og karriere. Hos familien Jensen er det omvendt. Her har datteren Sabrina Jensen givet sine forældre appetit på SOSU-faget.

Det er de færreste teenagere, som smiler ved tanken om at gå i skole med sine forældre. Men det gør 19årige Sabrina Jensen, som læser EUX Velfærd på Social- og Sundhedsskolen Fyn. Begge hendes forældre har skiftet spor og begyndt på grundforløb 2 med målet om at blive social- og sundhedshjælpere.

Fra venstre: Sabrina Jensen, Jan Jensen og Jeanette Jensen

“Det startede med, at jeg ved middagsbordet fortalte om alle de ting, jeg lærte herude. Jeg lærte rigtig meget både fagligt og om mig selv, og det tror jeg, de syntes var rigtig spændende. Så det er virkelig sejt, at de har taget springet, og at de har det godt herude”, fortæller Sabrina Jensen.

EUX-eleven, som drømmer om at blive psykolog, har selv oplevet, hvordan en uddannelse på Social- og Sundhedsskolen FYN har givet hende noget, hun ikke troede, hun ville finde andre steder. Og det er måske denne glæde, der har smittet hendes forældre:

“Det er jo fedt at gå på en uddannelse, hvor der er et højt fagligt niveau, og man synes, at man lærer noget vigtigt. Men for mig er det også vigtigt at have den følelse af, at man gør en forskel for andre mennesker. Den får jeg meget gennem det SOSU-faglige arbejde, og jeg tror også, det er det, mine forældre er blevet inspireret af”, fortæller Sabrina Jensen.

Det er aldrig for sent at lære nyt

Sabrina Jensens forældre, Jan Jensen på 42 år og Jeanette Jensen på 45 år kommer til Social- og Sundhedsskolen FYN med vidt forskellige baggrunde. De har begge prøvet kræfter med forskellige brancher, hvor Jan Jensen har brugt mange år som brolægger, og Jeanette Jensen har arbejdet på fabrik og i køkkenet i daginstitutioner. De gik begge og overvejede at prøve noget nyt, og her blev deres datter inspirationen, der nu leder til en ny fremtid inden for SOSU-faget:

“Jeg begyndte at spidse ører, når Sabrina kom hjem og fortalte om alle de spændende ting, hun lærte på SOSU-uddannelsen. Hun var så glad og stolt, og det blev jeg helt smittet af,” fortæller Jeanette Jensen.

Jan og Jeanette Jensen hører til blandt skolens mange voksne elever, og alderen er på ingen måde en hindring, når det handler om at lære nyt. De elsker nemlig at gå i skole og prøve nye ting.

“Jeg er et meget nysgerrigt menneske, og jeg elsker at lære nyt. Det tager måske lidt længere tid med alderen, men jeg har virkelig genfundet min motivation”, fortæller Jan Jensen.

SOSU-faget sætter de gode sider i spil

Både Jan og Jeanette Jensen har nu sikret sig elevplads på hovedforløbet, og deres karriere inden for SOSU-faget er for alvor ved at tage fart. Selvom sporskiftet til tider har været hårdt, så er de ikke i tvivl om, at de nu er landet på den rigtige hylde:

“Jeg har lært, hvordan jeg bruger mine personlige kompetencer i mit arbejde. Jeg er fx rigtig glad for kommunikationen med borgerne – jeg elsker en god sludder, og det er en god måde at skabe nærhed med borgeren og bruge sin empati”, fortæller Jan Jensen og Jeanette Jensen supplerer: “Jeg er glad for at have et arbejde, hvor jeg gør en forskel for nogen. Jeg nyder at være den, der hjælper med de praktiske ting. Borgerne er så glade og taknemmelige, og det gør jo også mig glad.”

For Sabrina Jensen er der også mange glæder ved, at hendes forældre har valgt en SOSU-uddannelse. For ud over lift til og fra skole er der også andre fordele ved at gå i skole med sine forældre:

“Vi har lige pludselig fået nogle helt andre ting at tale om ved middagsbordet. Det er super skægt, at vi kan lære af hinandens erfaringer fra skolen og praktikken”, fortæller Sabrina Jensen

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding