COVID-19 FAQ

Her på siden kan du læse, hvad du skal gøre i de mest almindelige situationer, som du kan komme ud for.

I skal fortsat forholde jer til de seneste udsendte instrukser, som I kan se lige her:

Instruks vedr fremmøde og test – elever – fase 4

Instruks for adfærd og hygiejne – elever – fase 4

HVAD GØR JEG, HVIS …

Jeg har symptomer, som minder om COVID-19

Gå straks hjem, kom ikke i skole. Kontakt din læge for henvisning til test. Bliv hjemme indtil du har været symptomfri i 48 timer, hvis ikke du testes negativ for COVID-19 og føler dig klar til at gå i skole.

Typiske symptomer er feber, tør hoste, tab af smags- og lugtesans. Kan også ligne alm. influenza. ”Løbenæse” med klart sekret er derimod ikke typisk for COVID-19.

Jeg er testet positiv for COVID-19, men har ingen symptomer

Kom ikke i skole. Bliv hjemme i 7 dage. Herefter anses du for smittefri, hvis du ikke har udviklet symptomer. Giv skolen besked og følg så vidt muligt undervisningen hjemmefra.

Typiske symptomer er feber, tør hoste, tab af smags- og lugtesans. Kan også ligne alm. influenza. ”Løbenæse” med klart sekret er derimod ikke typisk for COVID-19.

Jeg har været i nær kontakt med en, der er testet positiv for COVID-19

Kom ikke i skole. Alle kan bestille tid til test for COVID-19 på coronaprover.dk. Test skal gennemføres min. 4 døgn efter, at smitten kan have fundet sted samt 2 døgn efter første test. Er første test negativ, kan man komme i skole igen. Følg så vidt muligt undervisningen hjemmefra.

Nære kontakter er dem man bor sammen med, eller personer man har været meget tæt på – fx ved berøring eller længerevarende samtale ansigt-til-ansigt. Du skal reagere, hvis du har været i kontakt med personen i op til 48 timer før vedkommende blev syg.

Jeg har været i nær kontakt med en, der har symptomer, men som endnu ikke har fået svar på test

Som udgangspunkt skal du gå i skole, hvis ikke den syge er testet positiv for COVID-19, men vær ekstra opmærksom på at holde afstand osv. indtil du får besked om testresultatet. Er der særlige forhold, der gør dig ekstra bekymret, så kontakt skolen for en vurdering. Skriv en mail til sosufyn@sosufyn.dk

Nære kontakter er dem man bor sammen med, eller personer man har været meget tæt på – fx ved berøring eller længerevarende samtale ansigt-til-ansigt i op til 48 timer før vedkommende blev syg.

Jeg har et barn, der er hjemsendt pga. COVID-19

Hvis du er nødt til at blive hjemme pga. pasningsbehov, så informer din underviser om grunden til dit fravær og følg så vidt muligt undervisningen hjemmefra.

Hvis dit barn fx er nær kontakt til en smittet, vil barnet typisk blive sendt hjem fra daginstitution eller skole.

Jeg falder inden for en af ovenstående kategorier, men jeg ønsker ikke test

Hvis du er symptomfri, så bliv hjemme i 7 dage. Derefter kan du komme i skole igen. Hvis du har symptomer på sygdom, så bliv hjemme indtil du har været symptomfri i 48 timer.

Skoen anbefaler test, fordi vi har brug for reel viden om smitten. Men skolen kan ikke forlange, at du bliver testet, hvis du ikke vil.

Jeg har rejst til et land, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til pga. COVID-19

Du skal blive hjemme i 14 dages karantæne efter hjemkomst. Af hensyn til skolens drift og formål fraråder skolen derfor sådanne rejser. Der gælder almindelige regler for fravær.

Udenrigsministeriets aktuelle rejsevejledninger kan ses her.

Jeg eller en af mine pårørende er i øget risiko ved smitte med COVID-19

Som udgangspunkt skal du komme i skole, da det ikke er farligere end at færdes i samfundet i øvrigt. Vær ekstra opmærksom på at holde afstand osv. Kun i helt særlige tilfælde er man så udsat, at lægen anbefaler isolation. Det er ikke skolens ansvar at foretage den vurdering.

Man kan være i øget risiko pga. alder (over 70 år), kronisk sygdom, nedsat immunforsvar, svær overvægt eller graviditet.

NYHEDSBREV