Åbent Hus på Social- og Sundhedsskolen Fyn bød på ny viden og spændende oplevelser

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

I anledning af Erhvervsuddannelsernes dag slog Social- og Sundhedsskolen Fyn endnu en gang dørene op på skolerne i Svendborg, Middelfart og Odense SV. Her kunne de besøgende prøve kræfter med forskellige SOSU-opgaver, se skolen og få svar på deres spørgsmål om uddannelserne.

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse, og derfor var Social- og Sundhedsskolen Fyn blandt de erhvervsskoler, der slog dørene op på Erhvervsuddannelsernes dag. Her var dørene åbne for alle interesserede, der havde lyst til at udforske de mange muligheder, vores uddannelser giver.

På Social- og Sundhedsskolen Fyn var dørene åbne på tre af skolens lokationer, hvor både elever, undervisere og vejledere stod klar til at byde de besøgende velkommen og give dem en rigtig god oplevelse.

“Vi har både haft elever, undervisere og vejledere ude på skolerne, så vi kunne tale ind i alle dele af uddannelsesvalget. Rigtig mange af især de unge vil gerne vide noget om hverdagen, og hvordan det er at gå på skolen. Her er vores nuværende elever vores allerbedste ambassadører. Forældrene er meget mere interesserede i karrieremuligheder og hvordan praktik og elevløn fungerer, og de vil helst tale med undervisere og vores vejledere. Derfor har vi prøvet at lave et arrangement, der favner de forskellige behov og giver et spændende indblik i livet på skolen”, fortæller uddannelseschef Charlotte Sigurdsson.

Uddannelser med muligheder

En af dagens besøgende var Laura Dam på 18 år, som besøgte Åbent Hus sammen med sine forældre. Hun var kommet specifikt for at høre mere om social- og sundhedsassistentuddannelsen:

“Jeg fik indblik i uddannelsen, da jeg var ude på brobygning i 10. klasse. Jeg kan rigtig godt lide tanken om at hjælpe især de ældre mennesker, og jeg synes, det lyder som et super spændende arbejde.”

Selvom Laura Dam på forhånd kendte til uddannelsen, var der alligevel mange spændende oplevelser. Der blev bl.a. tid til at se, hvordan lunger virkede, en demonstration af skolens nye højteknologiske simulationsdukker og ikke mindst en øjenåbnende information:

“Det har været en super god dag, og det er fedt, at der er blevet gjort så meget ud af arrangementet. Jeg er ret overrasket over, at der som social- og sundhedsassistent er så mange muligheder for at videreuddanne sig. Det var fedt at høre, at jeg faktisk kan blive sygeplejerske, hvis jeg får lyst. Det vidste jeg ikke, før jeg kom i dag.”

Lun på EUX

Sara Thorup Andersen på 14 år og hendes mor Jane havde også benyttet chancen for at kigge forbi Social- og Sundhedsskolen Fyn. Her var sigtet sat på EUX Velfærd og de mange muligheder, den gav. Uddannelsen kombinerer en gymnasial uddannelse med uddannelsen til social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent, og netop det at få det bedste fra begge verdener tiltalte Sara og Jane Thorup Andersen:

“Jeg synes, det er smart, at jeg både kan tage en gymnasial eksamen og en uddannelse til social- og sundhedsassistent samtidig. Jeg vil rigtig gerne arbejde med mennesker, og det lyder til, at den uddannelse giver nogle rigtig gode muligheder”, fortalte Sara og blev suppleret af sin mor: “Jeg er også rigtig lun på muligheden for EUX. Jeg er blevet bekræftet i, at det er en rigtig god mulighed at kombinere praktik og de boglige fag. Jeg tænker også, at skiftet mellem det boglige og det praktiske sørger for, at hovedet ikke koger over. Det tror jeg er rigtig rart for mange”

Elever er de bedste ambassadører

I fremtiden kommer det danske velfærdssamfund til at mangle et højt antal uddannet social- og sundhedspersonale. Men at få vækket de unges interesse for SOSU-faget, kan være en udfordring. Der hersker nemlig mange fordomme, som afholder de unge fra at søge mere viden om faget. Og dem er de nuværende elever de bedste til at nedbryde, mener uddannelseschef Charlotte Sigurdsson:

“Vi kan se, at disse arrangementer, hvor du kommer tæt på hverdagen som SOSU-uddannet og møder vores elever og undervisere, faktisk får mange øjne op for vores uddannelser. Det giver enormt meget, at vi i dag har så mange af vores dygtige og engagerede elever på skolerne, som kan fortælle de besøgende om deres hverdag og drømme for fremtiden. De har gjort det super godt, jeg er sikker på, at de har en stor aktie i, at besøgende går hjem fra Åbent Hus med en god oplevelse og måske søger ind på vores uddannelser”.

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding