Annesofie fandt sin drømmeuddannelse til Åbent Hus!

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

Der er ikke lang tid til lørdag den 10. november, hvor Social- og Sundhedsskolen Fyn holder Åbent Hus. Her kan alle interesserede komme forbi, høre om vores uddannelser og stille alle de spørgsmål til elever, undervisere og vejleder, som de overhovedet kan have.

Sidste år var Annesofie Ohlsen en af de besøgende. Annesofie skulle dengang vælge ungdomsuddannelse, og med en klar interesse for pædagogik og arbejdet med børn var det kun et spørgsmål, om hun skulle vælge pædagogisk assistent som erhvervsuddannelse eller som EUX.

Du kan læse artiklen om Annesofies da besøgte Åbent Hus i 2017 lige her.

I dag går Annesofie på Social- og Sundhedsskolen Fyn, hvor hun tager en EUX-uddannelse som pædagogisk assistent. Vi har mødt hende til en snak om, hvordan det er gået siden sidst, og hvad besøget til Åbent Hus betød for hendes uddannelsesvalg.

Kan du huske, hvorfor du valgte at tage til Åbent Hus sidste år?

Det var faktisk ikke noget, mine forældre havde fundet på. Jeg havde prøvet at være på brobygningsforløb på SOSU, og det synes jeg var rigtig spændende, men jeg var stadig lidt i tvivl om, hvad jeg skulle vælge. Så derfor tog vi afsted.

Hvad var dine forventninger til Åbent Hus, inden du kom?

Jeg havde altid forestillet mig Social- og Sundhedsskolen som et hippiested, men jeg kunne hurtigt mærke, at det var en skole med en masse ildsjæle, der brændte for det, de lavede. Det var rigtig fedt, for det havde jeg slet ikke oplevet, hvis ikke jeg havde besøgt skolen!

Hvad husker du fra den dag?

Jeg husker faktisk ret tydeligt, at jeg talte med en masse elever. Det gav mig et rigtig godt billede af uddannelsen og hverdagen på skolen. Det gjorde, at jeg blev meget mere klar over, hvad jeg gerne ville, og hvad der betød noget for mig. Jeg snakkede også Brian, som er underviser på grundforløb 1. Det var rigtig rart og trygt, at man allerede havde mødt underviserne, inden man skulle starte. Så vidste jeg ligesom, hvilke typer de var, og jeg havde et ansigt, jeg kendte allerede inden, jeg startede.

Hvad tog du med fra Åbent Hus?

Jamen jeg blev klar over, at jeg skulle vælge pædagogisk assistent som EUX. Og jeg startede også på grundforløb 1 på EUX. Men efter et stykke tid valgte jeg faktisk at stoppe på SOSU Fyn og begynde på et almindeligt gymnasium, fordi jeg et eller andet sted følte, at jeg manglede noget. Men det gik ret hurtigt op for mig, at kombinationen af de gymnasiale fag og pædagogikken var det rigtige for mig, så jeg skiftede faktisk tilbage til SOSU Fyn igen. Så nu er jeg helt sikker på, at jeg er på det rigtige sted.

Vil du råde unge og deres forældre til at tage til Åbent Hus den 10. november?

Ja da – gør det! Det er jo helt gratis, man får mødt elever og undervisere og får en fornemmelse af stedet. Der er så mange ting, man kun opdager, hvis man kommer ud på skolerne og taler med de mennesker, der går der. Og jeg blev da mere sikker på mit uddannelsesvalg – jeg vil arbejde med børn, og jeg vil have en EUX.

Husk vores åbent hus den 10. november 2018!

Er du også nysgerrig på vores uddannelser? Så husk at vi slår dørene op til vores skoler i Odense Syd, Middelfart og Svendborg den 10. november kl. 10-14. Her kan du få svar på alle dine spørgsmål når du møder elever, undervisere og vejledere. Du kan også prøve Virtual Reality eller møde vores simulationsdukker!

Læs mere om arrangementet her.

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding