Social- og sundhedshjælper

Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding

Vil du være dygtig til at skabe livskvalitet og sammenhæng for de borgere, der har brug for din hjælp?

Det kan være til praktiske opgaver som hjælp til at navigere i det digitale Danmark, vaske tøj eller gøre rent. Det kan også være hjælp til personlig pleje, så det enkelte menneske kan få en dagligdag med mest mulig værdighed og kvalitet.

Som social- og sundhedshjælper skal du også være dygtig til at observere ændringer hos de mennesker du hjælper. Du skal f.eks. lægge mærke til, hvis der sker ændringer i deres sundhedstilstand. Altså skal man vide noget om tegn på demens, parkinson og andre sygdomme, der mest rammer ældre mennesker.  Du skal også vide noget om hygiejne, velfærdsteknologi, kommunikation, rehabilitering, aktiviteters betydning og meget mere for at bliver en dygtig social- og sundhedshjælper.

Når du er uddannet som social- og sundhedshjælper, kan du vælge at søge på ind på uddannelsen til  social- og sundhedsassistent

Hvad skal jeg vide, inden jeg ansøger?

For dig, der går i 9. eller 10. klasse

– eller er gået ud for mindre end 1 år siden

  • Du starter på grundforløb 1
  • Derefter skal du på grundforløb 2
  • Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer i alt 2 år og 2 måneder – det er inklusiv 40 uger på grundforløb 1 og 2.

Tjek adgangskrav og ansøg

For dig, der er gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden

  • Du starter på grundforløb 2
  • Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer i alt 1 år og 8 måneder – det er inklusiv 20 uger på grundforløb 2.

Tjek adgangskrav og ansøg

For dig, der er over 25 år

Er du over 25 år starter din uddannelse stadig med et grundforløb 2, dog skal du gennemføre uddannelsen særligt tilrettelagt for voksne.

Det indebærer, at du skal have en realkompetencevurdering på skolen og godskrives eventuel relevant erhvervserfaringer og evt. tidligere uddannelse. Varigheden af grundforløbet og hovedforløbet til social- og sundhedshjælper vil være afhængig af hvor meget godskrivning du kan få.

Hvis du ikke har relevant erhvervserfaring eller anden uddannelse, skal du have et grundforløb 2 af 20 ugers varighed og et hovedforløb, som varer 1 år og 2 måneder.

Hvis du har har mere end to års relevant erhvervserfaring, kan du muligvis få godskrevet hele grundforløbet og hele praktikuddannelsen i hovedforløbet.

Når skolen har modtaget din ansøgning, vil du inden for 4 uger blive indkaldt til en samtale, hvor dit uddannelsesforløb vil blive klarlagt.

Tjek adgangskrav og ansøg

Sosu-eleven Carina er en hverdagshelt.
Hun er i praktik på et plejehjem og udfører professionelt sit hverv, som hun er stolt er.